Incalzire in pardoseala Roth

Fie ca este vorba de spatii rezidentiale, birouri, spatii comerciale, hale industriale, sali de  sau de sport sau spatii deschise - ceea ce a fost ieri o exceptie de la regula, astazi este de la sine inteles: sistemele de incalzire si racire folosite tin pasul cu nevoile si cerintele individuale.

Deci, nu este de mirare ca proiectantii si constructorii vor opta pentru incalzire si racire radianta in principal in alegerea unei solutii de sistem moderne si progresiste. Astfel sistemele de incalzire in pardoseala castiga din ce in ce mai multa popularitate.

Inovatiile aduse de Roth de-a lungul anilor dar si standardele ridicate de calitate au contribuit semnificativ la evolutia si renumele companiei Roth de astazi. Criteriile decisive in alegerea unui sistem de incalzire in pardoseala pe langa  confort in utilizare, libertate de design arhitectural sunt si economisirea energiei, igiena si protectia mediului.

Un gradient de temperatura optim a incaperilor, cu o dozare precisa si reglabila a caldurii, face ca performanta sistemelor de incalzire in pardoseala Roth sa fie remarcata zi de zi. Influentele negative asupra climatului interior (cauzate de curenti de aer) apartin de asemenea de domeniul trecutului. In fapt, gradientul  de temperatura se apropie de forma ideala.

Expertii stiu: cu cat suprafata de incalzire prin pardoseala este mai mare, cu atat va fi mai eficienta si mai economica incalzirea spatiului .

Comparativ cu sistemele de incalzire cu radiatoare conventionale, in cazul sitemelor de incalzire in pardoseala temperatura ideala a camerei este cu 1°C pana la 2°C mai scazuta. Datorita temperaturii mult ma scazute a agentului temic se realizeaza economii de la 6% pana la 12 % . De altfel tocmai temperatura scazuta a agentului termic creeaza compatibilitate ideala cu sistemele de energie regenerabila, cum ar fi Pompe de caldura Roth si panouri solare, centrale in condensatie. 

Alte avantaje apar sub aspectul igienei umiditatea scazuta impiedica dezvoltarea bacteriilor si acarienilor privati de umiditatea ridicata.