Importanta cosului de fum

Cosul de fum este una din cele mai importante etape in constructia unei case. De ce?

Tehnologia sistemelor de incalzire a evoluat foarte mult, centralele si semineele au randament tot mai ridicat si o data cu cresterea randamentului apar probleme legate de evacuarea gazelor de ardere.  

Cosul de fum este singurul element din casa supus unor solicitari extreme, de exemplu: 

 

 1. Variatii mari de temperatura, de exemplu iarna, cosul de fum fiind nevoit sa treaca de la temperaturi de - 20*C la temperaturi de 300*C intr-un interval de tip foarte scurt.
 2. Incendiile accidentale de cos pornite din aprinderea funinginei depuse. Cosul de fum trebuie sa fie construit din materiale care sa reziste chiar si la eventualele incendii aparute prin depunerea gudroanelor, incendii ce pot produce temperaturi la interiorul coslui de peste 1200*C.
 3. Umiditatea produsa in cosul de fum este inca una din solicitarile majore la care este expus un horn. Combustibilul pe care il folosim, indiferent de tipul acestuia contine cantitati considerabile de apa, acesti vapori de apa se depun pe peretii interiori ai cosului de fum, chiar daca  peretii sunt construiti dintr-un material permeabil si absorb apa, in momentul opririi sistemului de incalzire si racirii cosului la temperaturi de sub 0*C condensul ingheata si in acest fel incepe degradarea cosului de fum de la interior. De aceea cosul trebuie construit dintr-un material care sa nu permita absorbtia vaporilor de apa.
 4. Atacul chimic, in componenta combustibililor indiferent de tipul acestora sunt diferite substante chimice corozive care prin ardere se transforma in stare gazoasa si in combinatie cu vaporii de apa se depun pe peretii cosului si incep sa ii corodeze.
 Un cos de calitate certificat elimina riscul de incendii, scazand astfel costurile legate cu asigurarea imobilului. De asemenea asigura un randament si o buna functionare a centralelor sau a semineelor, scade costurile de curatare, fiind foarte usor de intretinut.
Alegerea cosului de fum si dimensionarea acestuia trebuie facuta in functie de mai multi factori, de aceea pentru a lua cea mai buna decizie consultati intotdeauna un specialist.

 

GreenTech Install din Iasi este distribuitor autorizat al cosurilor de fum ceramice si din inox Schiedel cu 30 ani garantie, respectiv 10 ani. 

GreenTech Install din Iasi vine in intampinarea Dvoastra cu solutii profesionale ce implica vanzare, montaj, service si intretinere pentru toate tipurile de seminee, termoseminee, sobe si cosuri de fum.